<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=481164012244046&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Elbil i Støre-regjeringens forslag til Statsbudsjett 2022

Om elbil i Statsbudsjettet 2022

Her er de viktigste endringsforslagene for elbiler i Støre-regjeringens forslag til Statsbudsjett 2022.

 

Oppdatert 30.11.2021: Den 8. november 2021 la Støre-regjeringen frem en tilleggsproposisjon til forslag til statsbudsjett for 2022 som opprinnelig var lagt frem av den avgåtte regjeringen Solberg. I tilleggsproposisjonen legges det frem nye forslag samtidig som flere av Solbergregjeringens forslag trekkes. Her er de viktigste endringsforslagene for elbiler etter budsjettforliket med SV den 29. november 2021.

Ikke MVA-fritakstak på NOK 600 000

Ifølge Hurdalsplattformen skulle Støre-regjeringen innføre MVA på beløp over NOK 600 000 ved kjøp av nye elbiler.

Dette er imidlertid ikke fulgt opp i tilleggsproposisjonen, og det skulle derfor fremdeles være mulig å spare betydelig MVA også ved kjøp også av kostbare elbil.

Se hele oppsummeringen her: Statsbudsjettet 2022– oppsummering

Reduksjon i rabatten for elbiler i firmabilbeskatningen

Brukerne av elbiler har en rekke særfordelers sammenlignet med andre bileiere, herunder reduserte fergeutgifter, lavere bompenger, bedre parkeringsmuligheter og muligheten til å kjøre i kollektivfelt i en rekke områder.

Til nå har det også vært fordelaktig med elbil som firmabil. Mens man ved andre biler legger til grunn 100 % av listeprisen ved firmabilbeskatningen, er det gitt en verdsettelsesrabatt for elbiler slik at kun 60 % av listeprisen legges til grunn.

Det foreslås nå å redusere verdsettelsesrabatten, som vil si at 80 % av listeprisen skal legges til grunn også ved beregningen av den skattepliktige fordelen ved bruk av elbil som firmabil.

Økt trafikkforsikringsavgift

Den årlige trafikkforsikringsavgiften for elbiler er i dag NOK 2 135. Det foreslås øke årsavgiften til 3 011 per år.

Omregistreringsavgift

Det foreslås å innføre omregistreringsavgift på elbiler tilsvarende den som gjelder for vanlige biler. Denne avgiften vil være opp til NOK 6 681 for nyere biler.

Hold deg oppdatert!

Den 16. november 2021 gjennomgikk vi endringene i webinaret «Støre-regjeringens skatteforslag for 2022».

Vil du vite mer? Kontakt oss gjerne i dag for en uforpliktende samtale!

 

Få e-post om nye innlegg

Vi blogger om praktiske problemstillinger med tema i grenseland mellom jus og økonomi.

Vi tar opp utfordringer og spørsmål knyttet til lover og regler som får konsekvenser for din virksomhet og arbeidshverdag. 

Nye blogginnlegg publiseres jevnlig, så om du vil holde deg oppdatert,  registrer deg her for varsling på epost.