<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=481164012244046&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Torbjørn Wiken Magnus Legal

Møt våre ansatte – dette er Torbjørn

I Magnus Legal er vi heldige som får jobbe med mange veldig talentfulle og hyggelige kolleger. Her er en av dem. Møt Torbjørn Wiken.

I Magnus Legal er vi heldige som får jobbe med mange veldig talentfulle og hyggelige kolleger. Møt Torbjørn Wiken.

Hvorfor ble du advokat?

Advokat var ikke det yrket som stod øverst på listen i ungdomsårene. Rett før videregående vurderte jeg sterkt å forfølge en mer kunstnerisk retning. Det gikk i mye tegning og grafisk design i ungdomsårene. Men etter litt selvransakelse fant jeg ut at jeg neppe ville trives med å være kreativ under press. Da falt valget på den litt tryggere studieretningen allmennfag. Der fikk jeg mitt første møte med jussen gjennom faget Rettslære. Det ga mersmak og jeg valgte master i rettsvitenskap etter videregående. Så var jeg så heldig å ha en fantastisk veileder under skriving av masteroppgaven som virkelig fikk fart på interessen for skatteretten.

Etter endt studie fikk jeg jobb som skattejurist i Skatt Midt-Norge. Der trivdes jeg veldig, men skattekontoret lå i Steinkjer og min omgangskrets var i Trondheim. Etter et par år ønsket jeg å komme meg tilbake til Trondheim og da søkte jeg på stillingen som advokatfullmektig i Magnus Legal. Så kort oppsummert var det litt tilfeldig at jeg til slutt ble advokat, men trives veldig i den rollen i dag.  

Hva jobber du med?

Jeg jobber litt variert innenfor de forretningsjuridiske fagene. Det går mye i skatt og selskapsrett, som er to rettsområder som går mye inn i hverandre. I tillegg har jeg en del saker innen pengekravsretten, hvor jeg både bistår inkassoselskaper, privatpersoner og selskaper. Siden jeg jobber litt allsidig, har jeg også en del prosedering for retten. I tillegg er jeg så heldig å få muligheten til å undervise i ulike juridiske emner. Det å lære bort til andre gir masse tilbake! 

Torbjørn Wiken om styreansvaret i Adresseavisen

Hva brenner du for (i jobb?)

De siste årene har jeg vært heldig å få jobbet med en rekke oppstartsbedrifter. Å kunne bidra til at gründere får realisert sine mål er svært tilfredsstillende. Så er det også veldig motiverende å bruke sin erfaring til å løse opp i konflikter. Å gi klienter nattesøvnen tilbake føles alltid bra.

Hva er det mest spennende som har skjedd på jobb denne uken?

Jeg leverte fra meg et notat til to gründere som ønsker å starte opp en virksomhet som skal selge brukte klær. Konseptet skiller seg ut fra typiske brukthandler, og det ga mange uavklarte problemstillinger som jeg måtte løse. Det er alltid moro! 😀

Hva liker du med Magnus Legal?

Fokuset på «beste arbeidsplass» tror jeg gjør Magnus Legal unik som arbeidsgiver. Det er ikke bare et tomt formål, men noe som praktiserer i det daglige. I Magnus Legal er det ingen spisse albuer, da vi er opptatt av å spille hverandre gode. Det skaper også et veldig godt kollegium!  Så har jeg alltid følt at det er rom for å sette egne tanker og ideer ut i spill. Selv om det finnes et styre og et partnerskap i firmaet, blir vi alle hørt.

Hva gjør du helst i fritiden?

På fritiden sjonglerer jeg mellom flere aktiviteter. Jeg har spilt baseball i litt over 10 år og har ikke tenkt å gi meg med det. De siste 2 årene har lidenskapen for golf blusset opp og det har både blitt Pro timer og nytt golfsett det siste året. Så har jeg i tillegg behov for å være litt kreativ, hvor jeg særlig dyrker interessen for fotografering. Så har familien en hytte på fjellet som gir muligheter for både fjellturer, jakt og fiske. Når jeg trenger å slappe av nyter jeg gjerne god mat og en film med samboeren eller spiller på PC-en (så lenge katten tillater det). ⚾🏌️🐱📷

Mer om Torbjørn Wiken.

Blogger Torbjørn har skrevet.

Bilde til artikkel 2

 

Få e-post om nye innlegg

Vi blogger om praktiske problemstillinger med tema i grenseland mellom jus og økonomi.

Vi tar opp utfordringer og spørsmål knyttet til lover og regler som får konsekvenser for din virksomhet og arbeidshverdag. 

Nye blogginnlegg publiseres jevnlig, så om du vil holde deg oppdatert,  registrer deg her for varsling på epost.