<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=481164012244046&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Christian Fredrik Magnus

Møt vår gründer – dette er Christian Fredrik

I Magnus Legal er vi heldige som får jobbe med mange veldig talentfulle og hyggelige kolleger. I dag presenterer vi likeså godt vår gründer – Christian Fredrik Magnus

I Magnus Legal er vi heldige som får jobbe med mange veldig talentfulle og hyggelige kolleger. I dag presenterer vi likeså godt vår gründer – Christian Fredrik Magnus.

Hvorfor ble du advokat?

Av en eller annen grunn bestemte jeg meg tidlig for at det var advokat jeg skulle bli. Det var det eller gullsmed. Synes det var gøy å skape noe med hendene. Men jeg er arvelig belastet, med far, farfar, morfar, onkler og fetter som var advokat, så da ble det det. Det har jeg ikke angret på. Det er nesten bare fantasien som setter grenser for hva du kan jobbe med i dette yrket. Regnskap, skatt og økonomi. Hjelpe bedrifter å lykkes. Samfunnspolitiske spørsmål, menneskerettigheter og bærekraft. Mennesker i store og små kriser. Du kan lede, eller bli ledet. Som sagt: Det er nesten bare fantasien som setter grenser.

Hva jobber du med?

Mitt fag var skatt. Fikk en bråstart med Skattereformen 1992. Da ble kortene delt ut på nytt, og ny kunnskap var like mye verd som gammel. Det erfarte jeg da delingsmodellen og RISK reglene ble opphevet i 2004. Jeg kunne «alt» om både delingsmodell og RISK, men plutselig var det ikke viktig lengre. Det er det som er med skatt: Det er detaljert og fragmentarisk, og fremfor alt er det stadig endringer. Det er antagelig derfor skatt er et av de juridiske fagene hvor det er akseptert at man enten jobber med det, eller så gjør man det ikke. Det er et fag hvor man må følge med for ikke å bli akterutseilt.

Det har jeg blitt, så nå jobber jeg mer med selskapsrett og andre fagområder. Sånn er det ofte når man blir eldre, og får ansvar for fullmektiger og andre. De puster meg i nakken, og jeg må følge med på flere fag for fortsatt å være relevant.  

Hva brenner du for (i jobb?)

Men det er det jeg liker med jobben min: At unge kolleger har lyst å lære, og at jeg kan hjelpe dem i gang. Jeg gjorde ikke det tidligere, men jeg har etter hvert begynt å glede meg over andre menneskers suksess. Det er vel noe som kommer med alderen? Det er fint når kolleger lykkes og får bekreftet at de er på riktig spor.

Hva er det mest spennende som har skjedd på jobb denne uken?

Denne uken har vi jobbet sammen med en rekke andre virksomheter om kjøp og salg, særlig salg, av små og mellomstore bedrifter. Vi har erfart at det finnes et marked for salg av små virksomheter. Det er kjøpere som skal vokse, kjøpe til kompetanse eller ansatte som har lyst å eie. For å lykkes med gode prosesser samarbeider vi med ulike miljøer som er god på regnskap og virksomhetsstyring, strategi og forretningsutvikling, styrearbeid og eierstyring, verdivurderinger og analyser. Det setter mitt eget fag i perspektiv, og gjør at vi må se jussen i sammenheng med andre fag som er vel så viktige for å skape arbeidsplasser og verdier.

Hvorfor startet du Magnus Legal?

Magnus Legal har lånt mitt navn. Det var ikke min ide, men da vi endret navn fra Visma Advokater i 2017 ble det altså Magnus Legal. Men forretningsideen var den samme som jeg lærte da jeg arbeidet i Ernst & Young: Tett samarbeide med andre fagområder i et multidisiplinært miljø. Selv om vi har fått vår egen logo jobber vi fortsatt tett med andre fagmiljø og er opptatt av at våre råd skal sees i sammenheng med andre fag, slik at vi er så konkrete og praktiske som mulig. Det er ikke alltid lett å gi sikre svar på rettslige spørsmål. Det er vel derfor vi har domstoler? Men vi er opptatt av å løse problemer, og hvis det kan gjøres uten lange utredninger av rettslige spørsmål så forsøker vi helst det.

Hva gjør du helst i fritiden?

Jobb og fritid går lett over i hverandre. Det tror jeg er en utfordring for mange advokater. Det er ikke lett å «slå av» når du forlater kontoret. Sakene, faget og menneskene gjør at jobben følger med deg hvis du ikke er flink til å sette grenser. Jeg er ikke flink til det, men i fin vind på fjorden eller svingete vei på motorsykkel må du konsentrere deg om det du driver med. Det tror jeg er bra, både i dette og andre yrker, at hodet får lov å jobbe med andre ting enn jobb. ⛵🏍️⛰️👦

Mer om Christian Fredrik

fun

Få e-post om nye innlegg

Vi blogger om praktiske problemstillinger med tema i grenseland mellom jus og økonomi.

Vi tar opp utfordringer og spørsmål knyttet til lover og regler som får konsekvenser for din virksomhet og arbeidshverdag. 

Nye blogginnlegg publiseres jevnlig, så om du vil holde deg oppdatert,  registrer deg her for varsling på epost.