<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=481164012244046&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

  Sykmeldt i ferien?

  Av Ewa-Ruby Mellemsæter 6. juli 2021

  Ferie er noe vi alle ser frem til, enten om vi har planer om å pusse opp hytta, ta en fottur i fjellet eller overnatte i tretopphytter. Men det er ikke alltid det blir som vi ønsker. Dersom du som arbeidsgiver opplever at en av dine ansatte blir syk i ferien, bør du holde tunga rett i munnen for her er det en del regler du må være klar over.

  Les mer

  Temaer: Arbeidsrett

  Dette må du passe på ved en virksomhetsoverdragelse

  Av Laila Kristjansson 28. juni 2021

  Ved virksomhetsoverdragelser er det viktig at arbeidsmiljølovens regler blir fulgt. Om forpliktelsene ikke blir overholdt, kan både tidligere og ny arbeidsgiver bli ansvarlig for krav fra de ansatte.

  Les mer

  Temaer: Arbeidsrett, Selskapsrett

  Kjenner din virksomhet godt nok til reglene for overtid?

  Av Erik Engeland 1. juni 2021

  Arbeidsmiljøloven stiller strenge krav til arbeidstid og beregning av overtid. Det er svært viktig at virksomheten beregner overtid korrekt, og at arbeidstakerne får riktig utbetaling av overtidstillegg.  

  Les mer

  Temaer: Arbeidsrett

  Kan du si opp en ansatt som «lyver» på jobbintervjuet?

  Av Ewa-Ruby Mellemsæter 18. mai 2021

  Som arbeidsgiver er det viktig at man ansetter riktig person til riktig jobb, men det kan være lettere sagt enn gjort. En feilansettelse kan medføre store kostnader for virksomheten både i form av reansettelse, oppsigelse, tap av aksjekapital og i verste fall konkurs. Det store spørsmålet er hvordan man skal sikre seg at man har ansatt riktig person.

  Les mer

  Temaer: Arbeidsrett

  Dette må du passe på når du skal ansette ferievikarer

  Av Ewa-Ruby Mellemsæter 10. mai 2021

  Sola varmer på vinterbleke legger og skiturene er erstattet med nyfeide gater, grillmat og is. Det er snart sommer, det er forhåpentligvis sol, og sommerferien nærmer seg med stormskritt. Mens de ansatte gjør seg klar for ferie, vil mange arbeidsgivere ha økt behov for midlertidig bemanning. Vet du om din virksomhet kjenner reglene for når ferievikarer kan ansettes lovlig?

  Les mer

  Temaer: Arbeidsrett

  Ferie i koronatider

  Av Erik Engeland 5. mai 2021

  Det nærmer seg ferietider og det varsles mulige begrensinger på reiser til over sommeren og kanskje ut året. Mange har allerede fått kansellert sine ferieplaner, har sittet hjemme med hjemmekontor, mange har vært hjemme med sykmelding, sykt barn, hjemmeskole og mange er permittert.

  Les mer

  Temaer: Arbeidsrett, Arbeidstid, Koronavirus

  Utbetaling av feriepenger – har din virksomhet kontroll?

  Av Erik Engeland 4. mai 2021

  Som arbeidsgiver er det viktig at du kjenner til bestemmelsene for beregning og utbetaling av feriepenger. Gjør du feil, kan det få økonomiske konsekvenser og føre til omdømmetap for virksomheten.

  Les mer

  Temaer: Arbeidsrett

  Rett til lønn på helligdager

  Av Erik Engeland 9. mars 2021

  Våren har en rekke helligdager og mange av disse faller på dager som normalt skulle vært arbeidsdager. For de fleste, som ikke arbeider i turnuser, vaktordninger eller liknende, betyr det at de har fri. Hvorvidt man har rett til lønn på disse dagene vil variere.

  Les mer

  Temaer: Arbeidsrett, Lønn

  Innsyn i ansattes e-post

  Av Terese Eriksen Eldholm 16. februar 2021

  Når har du som arbeidsgiver mulighet til å gjøre innsyn i ansattes e-post?  Og hvilke regler må du i så fall passe på?

  Les mer

  Temaer: Arbeidsrett, Personvern

  Kjenner du til fordelene ved sluttavtaler?

  Av Erik Engeland 9. februar 2021

   

  Sluttavtaler er ofte et godt alternativ til oppsigelse, både for arbeidsgiver og arbeidstaker. Riktig bruk av sluttavtaler vil minimere risikoen for konflikter i etterkant.

  Les mer

  Temaer: Arbeidsrett

  Velkommen til Magnus Legal-bloggen

  Her kan du som næringsdrivende holde deg oppdatert. Vi blogger om praktiske problemstillinger med tema i grenseland mellom jus og økonomi. Vi tar opp utfordringer og spørsmål knyttet til lover og regler som får konsekvenser for din virksomhet og arbeidshverdag. Nye blogginnlegg publiseres jevnlig, så om du vil holde deg oppdatert, følg med på bloggen eller registrer deg for varsling på e-post.


  Besøk også magnuslegal.no

  See our English blog here: Click here to visit our English blog.

  Siste innlegg

  Søk i bloggen