<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=481164012244046&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

  Har du orden i selskapsdokumentene?

  Av Thea Slethaug 28. september 2021

  Orden i selskapsdokumentene er viktig, og i enkelte tilfeller også lovpålagt. Her følger en oversikt over de viktigste selskapsdokumentene, og hvorfor nettopp disse er viktig å ha på plass i et aksjeselskap.

  Les mer

  Temaer: Selskapsrett, Styrearbeid

  Generasjonsskifte – på tide å starte prosessen

  Av Aud-Marit Næss 24. august 2021

  Målet ved et generasjonsskifte er å overføre verdiene til neste generasjon på en god og hensiktsmessig måte, uten å ødelegge verken formue eller familiebånd. Vårt beste råd for å lykkes med et slikt skifte er å starte prosessen tidlig. Nå er det også gode grunner til fremskynde planleggingen.

  Les mer

  Temaer: Skatt, Selskapsrett, M&A

  Hvorfor gjennomføre en Due Diligence ved eiendomskjøp?

  Av Laila Kristjansson 17. august 2021

  Skal du kjøpe eiendom i form av aksjer i et eiendomsselskap? Pass på at du gjennomfører en grundig Due Diligence (selskapsgjennomgang). Her får du gode råd til hva du må være oppmerksom på.

  Les mer

  Temaer: Eiendom, Skatt, Selskapsrett

  Nyoppstartet bedrift – hva nå?

  Av Torbjørn Wiken 3. august 2021

  Noen tar steget og starter egen bedrift. Det er som regel nokså enkelt å registrere et selskap, men mange opplever at selve driften i oppstartsfasen kan by på uante utfordringer. I denne artikkelen skal du få tre konkrete råd som det kan være lurt å følge i en oppstartsfase.

  Les mer

  Temaer: Skatt, Selskapsrett

  Omstruktureringer – en praktisk tilnærming

  Av Laila Kristjansson 27. juli 2021

  Selskapsretten, regnskapsretten og skatteretten anerkjenner flere typer skattefrie omorganiseringer av selskaper, for eksempel omdanninger, fisjoner og fusjoner. Men før du igangsetter en eller annen form for omstrukturering bør du vurdere hva du ønsker å oppnå.

  Les mer

  Temaer: Skatt, Selskapsrett, M&A

  Dette må du passe på ved en virksomhetsoverdragelse

  Av Laila Kristjansson 28. juni 2021

  Ved virksomhetsoverdragelser er det viktig at arbeidsmiljølovens regler blir fulgt. Om forpliktelsene ikke blir overholdt, kan både tidligere og ny arbeidsgiver bli ansvarlig for krav fra de ansatte.

  Les mer

  Temaer: Arbeidsrett, Selskapsrett

  Viktige vurderinger ved kjøp av virksomhet

  Av Laila Kristjansson 13. april 2021

  Kjøp av en virksomhet reiser en rekke problemstillinger som en potensiell kjøper må ta stilling til. I denne bloggen omtaler vi noen viktige punkter slik at du får en introduksjon til emnet. Nøkkelen til et vellykket oppkjøp oppsummeres kort til; God planlegging!

  Les mer

  Temaer: Selskapsrett, M&A

  Verdiskapende styrearbeid

  Av Christian Fredrik Magnus 6. april 2021

  Har du påtatt deg et styreverv og ønsker å gjøre en god jobb? Det finnes formelle regler om drift og forvaltning av selskapet, men det viktigste er styrets verdiskapende rolle. Hvordan kan du som styremedlem aktivt bidra til å konkretisere og gjennomføre planer for virksomheten?

  Les mer

  Temaer: Selskapsrett, Styreansvar, Styrearbeid

  Skattefri omdanning av næringsvirksomhet

  Av Torbjørn Wiken 12. januar 2021

  Fem vilkår må oppfylles for å kunne gjennomføre en skattefri omdanning. Her får du detaljene du må kjenne til.

  Les mer

  Temaer: Skatt, Selskapsrett

  Husk å levere aksjonærregisteroppgaven innen 31. januar

  Av Henrik Moen 5. januar 2021

  Det er viktig at informasjonen i aksjonærregisteroppgaven er riktig. Feil kan føre til at Skatteetaten ilegger tilleggsskatt hos aksjonæren. Her finner du alt du trenger å vite om aksjonærregisteroppgaven.

  Les mer

  Temaer: Selskapsrett

  Velkommen til Magnus Legal-bloggen

  Her kan du som næringsdrivende holde deg oppdatert. Vi blogger om praktiske problemstillinger med tema i grenseland mellom jus og økonomi. Vi tar opp utfordringer og spørsmål knyttet til lover og regler som får konsekvenser for din virksomhet og arbeidshverdag. Nye blogginnlegg publiseres jevnlig, så om du vil holde deg oppdatert, følg med på bloggen eller registrer deg for varsling på e-post.


  Besøk også magnuslegal.no

  See our English blog here: Click here to visit our English blog.

  Siste innlegg

  Søk i bloggen