Trenger du ekstrahjelp til påske.jpg

Marsipanegg, vårsol og skiturer. Påsken er på anmarsj og de fleste av oss ser frem til en velfortjent påskeferie på hytta med muligheten for litt D-vitaminer på et vinterblekt fjes. Mens de ansatte nyter solfylte dager i skiløypa med sekken full av appelsiner og kakao, vil mange arbeidsgivere oppleve økt behov for midlertidig oppbemanning.

Midlertidig ansettelse er imidlertid et unntak fra hovedregelen om fast ansettelse.

Har din virksomhet kontroll på når dere lovlig kan ansette ekstrahjelp til påske og ellers i året?

Hovedregel og unntak

Hovedregelen er at du som arbeidsgiver er forpliktet til å ansette arbeidstakere i fast stilling. Dette innebærer at arbeidsforholdet varer til den ansatte sier opp, eller blir oppsagt. 

Loven åpner likevel for midlertidige ansettelser. Det innebærer at den ansatte kun har et tidsbegrenset arbeidsforhold som avvikles enten når ansettelsesperioden er over eller arbeidet er fullført. Dette er praktisk i forhold til perioder hvor arbeidsgiver trenger ekstra arbeidskraft som for eksempel i påsken. 

Gjør det riktig så slipper du dyre konsekvenser!

Det er svært viktig at virksomheten har tunga rett i munnen når de har intensjon om å hyre inn påskehjelp. Ulovlige ansettelser kan få store konsekvenser. I ytterste fall kan påskehjelpa kreve fast ansettelse og erstatning. Dette uavhengig av hvor lenge vedkommende har jobbet. Så pass på!

Når kan jeg bruke midlertidig ansettelse i påsken?

Det er heldigvis flere unntak fra hovedregelen om fast ansettelse. Midlertidig ansettelse er lovlig hvis det er snakk om vikarer, altså hvis du trenger å erstatte noen som skal ha fri/fravær i den aktuelle perioden.

Videre kan du også ansette noen midlertidig dersom det er økt arbeidsmengde i påsken. For eksempel hvis du driver butikk på fjellet og trenger hjelp ekstra arbeidskraft i påskeferien til å sette varer i hyllene, eventuelt at du trenger noen til å håndtere kunder på påskeaften fordi du vet at da er det erfaringsmessig stort kundetrykk.

Et eksempel

Pernille Paaske driver «Solfjell Mat», et svært populært samlested for påsketurister og andre ferierende i høytiden. Erfaringsmessig opplever «Solfjell Mat» et betydelig innrykk av kunder i påskeferien slik at Pernille ser stort behov for å få inn ekstra folk. Hun ansetter Pål Solegg for å bistå med å sette ut varer og håndtere kunder når de tropper opp på påskeaften for å hamstre solkrem og tursjokolade. Da har Pernille en god grunn til å bli avlastet og både hun og Pål vil dra fordeler av å inngå en tidsavgrenset arbeidsavtale. Det foreligger altså et klart behov og en etterspørsel i den angitte perioden.

At arbeidsforholdet er tidsbegrenset må fremgå klart i en arbeidsavtale.

Mer informasjon: Trenger du vikarer? Her er reglene om midlertidig ansettelse!

God påske!

Pass også på reglene for arbeidstid – særlig om du skal ansette barn eller ungdom i påsken. Last ned gratis guide om arbeidstidsreglene her:

Last ned gratis guide Alt arbeidsgiver trenger å vite om reglene for arbeidstid