<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=481164012244046&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Fra trainee til advokat

Henrik Moen startet karrieren i Magnus Legal som trainee sommeren 2019. Året etter ble han ansatt som advokatfullmektig ved vårt kontor i Oslo. I dag jobber Henrik som advokat. Her forteller han om reisen fra trainee til advokat i Magnus Legal.

Henriks første møte med Magnus Legal var gjennom et mentorprogram som Magnus Legal var en del av. Her kom han i kontakt med grunnlegger og nåværende styreleder av selskapet, Christian Fredrik Magnus. – Vi brukte god tid på å bli kjent før jeg fikk tilbud om traineestilling, som gikk over 4 uker ved hovedkontoret i Bergen. Dette var i perioden mellom fjerde og femte studieår ved Universitetet i Bergen forteller Henrik.

Traineeperiode endte med fast ansettelse

Etter traineeperioden ble Henrik kalt inn til et møte i Bergen hvor han fikk tilbud om fast jobb som advokatfullmektig etter endt studie ved Universitet i Bergen. – Jeg takket ja til stillingen og flyttet tilbake til hjembyen for å jobbe på Magnus Legals kontor i Oslo fortsetter Henrik.

Livet som advokat i Magnus Legal

Henrik stortrives som advokat i Magnus Legal. – Som advokat har du frihet under ansvar, samtidig som du har mulighet til å ta på deg oppdrag som du selv finner interessante. I Magnus Legal settes personlig utvikling i fokus, sier Henrik. Det er fint at vi har en solid kompetanse fordelt over våre fire kontorer i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger, der det er godt samarbeid på tvers av kontorene, fortsetter Henrik.

Det mest givende med jobben synes Henrik er å hjelpe folk i utfordrende situasjoner og med krevende problemstillinger. –Vi ønsker å gi våre klienter tid, plass og rom til å drive med det de er gode på. Det er nettopp her vi kan komme inn med vår juridiske bistand, og sørge for at klientene våre kan fokusere på å gjøre sitt arbeid best mulig. Å spille hverandre gode og jobbe som et lag er en viktig faktor for suksess avslutter Henrik.

Råd til nyutdannede studenter

Henrik kommer raskt med svar når han blir spurt om han har noen gode råd til andre nyutdannede som vil nå langt i advokatbransjen.

– «Ikke vær redd for å stikke hodet frem, still gjerne et spørsmål for mye enn for lite. Er du trainee er det viktig å ha et bevisst forhold til egen læring slik at du får mest mulig igjen av ditt opphold. Videre er det viktig å forstå rollen som advokat. Mange nyutdannede er kanskje ikke klar over at som advokat innebærer hverdagen også av å jobbe tett med kunderelasjoner og oppfølging av klienter, avslutter Henrik.»

Les mer om hvordan det er å jobbe i Magnus Legal 

Se ledige stillinger

 

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Få e-post om nye innlegg

Vi blogger om praktiske problemstillinger med tema i grenseland mellom jus og økonomi.

Vi tar opp utfordringer og spørsmål knyttet til lover og regler som får konsekvenser for din virksomhet og arbeidshverdag. 

Nye blogginnlegg publiseres jevnlig, så om du vil holde deg oppdatert,  registrer deg her for varsling på epost.