<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=481164012244046&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Virksomhet i utlandet_internasjonal-1

Driver du virksomhet i utlandet?

Vi kan gjøre det lettere for deg å lykkes med virksomhet i utlandet. Les om det i denne bloggen.

Da er du helt sikkert klar over behovet for å kjenne til lover og regler i landene hvor du har aktivitet eller ønsker å satse. Dette kan være alt fra krav til innhold i avtaler, krav til registrering og rapportering om ulike avgifter og skatter eller om arbeidsrettslige forhold. Det vil alltid være stor risiko forbundet med å gjøre feil. Så hvordan kan du unngå det?


I dag er det vanlig å drive forretninger over landegrensene. Hvorfor begrense markedet til bare ditt hjemland? Hvorfor ikke utvide til hele verden?

Mange kan gå glipp av gode forretningsmuligheter fordi man ikke er kjenner regelverk og frykter at lover og regler kan skape utfordringer for selskap som driver grenseoverskridende virksomhet.

Lokal rådgiver

Vårt råd er at du benytter en lokal rådgiver i landet du skal drive virksomhet i eller ønsker å utvide til. Dette må være en du kan stole på og en som behersker engelsk, som er det internasjonale forretningsspråket.

Din rådgiver bør ha solid kunnskap om lokale lover og regler samt skikker, i tillegg til erfaring, ferdigheter og ressurser til å støtte forretningsvirksomheten din på et globalt nivå.

Magnus Legal er medlem av MSI Global Alliance

MSIMember_Logo_CMYK_highresMagnus Legal er medlem av MSI Global Alliance, som er et nettverk med over 250 uavhengige medlemsbedrifter i mer enn 100 land over hele verden. Medlemmene er kvalitetssikrede, engelsktalende advokater, revisorer og rådgivere.

Medlemsfirmaene i MSI er mellomstore, profesjonelle aktører som, i likhet med Magnus Legal, spesialiserer seg på forretningsjus og internasjonal virksomhet. Medlemmene kvalitetssikres løpende av hovedkontoret til MSI Global Alliance i London, og tilbyr praktiske løsninger og personlig service.

Medlemmene i MSI stoler på hverandre og er forpliktet til å prioritere hverandres kunder.

Her kan du laste ned en oversikt over MSI Global Alliance.

Hva betyr dette for deg som driver internasjonal virksomhet?

Ved å velge Magnus Legal som advokatforbindelse og skatterådgiver i Norge vil du sikre at din internasjonal virksomhet:

 • Får rask og effektiv tilgang til MSI-nettverket, bestående av
    • 14 000 dyktige advokater, revisorer og rådgivere
    • i over 250 medlemsbedrifter og
    • i mer enn 100 land
 • Dine rådgivere vil samarbeide for å gjøre deg og din virksomhet god

Hvordan fungerer det?

Be om et uforpliktende møte med en av advokatene i Magnus Legal. Da kan vi i fellesskap gjennomgå din virksomhet og se på hvilke behov du har.

Vi vil så kontakte den lokale MSI partneren i vedkommende land. Du kan deretter enten kommunisere direkte med din MSI-rådgiver eller via oss. Samarbeidsformen må være den som er best for deg og din virksomhet.

Eksempler

Gjennom vårt samarbeid i MSI har våre kunder i de seneste årene fått bistand i blant annet Storbritannia, Nederland, Italia, Tyskland, USA, Nigeria og Sør-Korea. Typiske spørsmål har vært gjennomgang av kontrakt med lokal kjøper, advokatbistand i rettssak, etablering av lokal enhet, rapporteringsplikter knyttet til ansatte og spørsmål om selskapsskatt.

I de fleste av disse sakene har vi vært døråpner for rask og trygg direkte dialog mellom den norske virksomheten og den lokale MSI-rådgiveren.

Tilgang til vårt internasjonale nettverk er altså verdifullt for alle bedrifter som driver grenseoverskridende virksomhet, og som har behov for bistand i andre land. Nå kan du, via Magnus Legal, enkelt komme i kontakt med advokater og profesjonelle rådgivere – nesten uansett hvor i verden du skal gjøre forretninger.

Vil du vite mer? Kontakt oss i dag for en uforpliktende samtale!

 

Få e-post om nye innlegg

Vi blogger om praktiske problemstillinger med tema i grenseland mellom jus og økonomi.

Vi tar opp utfordringer og spørsmål knyttet til lover og regler som får konsekvenser for din virksomhet og arbeidshverdag. 

Nye blogginnlegg publiseres jevnlig, så om du vil holde deg oppdatert,  registrer deg her for varsling på epost.