<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=481164012244046&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

  Hvordan unngå straffeskatt?

  Av Hege Kathrine Mosserud 30. mars 2020

  Straffeskatt, eller tilleggsskatt som er det formelle begrepet, er en sanksjon som skattemyndighetene kan ilegge både privatpersoner og selskap.

  Les mer

  Temaer: Skatt

  US borgere må sende skattemelding til USA

  Av Martin Wikborg 12. mars 2020

  Alle amerikanske statsborgere har skatteplikt til USA selv om de ikke er bosatt der. Derfor har de også en plikt til å sende skattemelding til IRS, som er den føderale skatteetaten i USA.

  Les mer

  Temaer: Skatt, Tax return in Norway

  Unngå renter på restskatt

  Av Hege Kathrine Mosserud 3. mars 2020

  Hvis du har fått restskatt eller "baksmell" betyr det at du har betalt for lite i skatt i fjor og at du må betale penger tilbake. Dersom det fremgår av skattemeldingen at du vil få restskatt, kan du betale restskatten innen 31. mai for å slippe å betale renter. 

  Les mer

  Temaer: Skatt

  Lån fra selskap til aksjonær

  Av Torbjørn Wiken 4. februar 2020

  Vet du hvilke lån som er å anse som skattemessig utbytte og hvilke lån som faller utenfor?

  Les mer

  Temaer: Skatt

  Forskuddsskatt – dette må du vite

  Av Torbjørn Wiken 30. januar 2020

  Både vanlige lønnstakere og selvstendig næringsdrivende er forskuddspliktige i forhold til skatt. For lønnstakere er det arbeidsgiver som forestår selve skattetrekket, og det kalles for forskuddstrekk.

  Les mer

  Temaer: Skatt

  Er din virksomhet klar for SAF-T fra 1. januar 2020?

  Av Mia Cecilie Lindstad 18. desember 2019

  Hverdagen til næringsdrivende blir stadig mer digitalisert. Den nye regnskapsstandarden SAF-T er nok et steg i retning av digitalisering, og vil medføre forenklinger både for næringsdrivende og skatteetaten. Les mer om ordningen som trer i kraft fra 1. januar 2020.

  Les mer

  Temaer: Skatt

  Spar skatt før nyttår – 7 tips som kan slanke skatten

  Av Torbjørn Wiken 16. desember 2019

  Nyttårsaften er den magiske dagen som setter punktum for hvilke disposisjoner du kan gjøre for å påvirke skatten i 2019. Her følger noen tips om hvordan du kan slanke skatten i desember.

  Les mer

  Temaer: Skatt

  Gave til frivillige organisasjoner kan gi rett til skattefradrag

  Av Hege Kathrine Mosserud 19. november 2019

  Nå når julen nærmer seg er det mange som ønsker å gi en gave med mening. Kanskje du eller din bedrift har lyst til å gi en julegave til et godt formål?

  Les mer

  Temaer: Skatt

  Generasjonsskifte – på tide å starte prosessen

  Av Mia Cecilie Lindstad 31. oktober 2019

  Målet i et generasjonsskifte er å overføre verdiene til neste generasjon på en god og hensiktsmessig måte, uten å ødelegge verken formue eller familiebånd. Hvis Norge gjeninnfører arveavgift ved neste stortingsvalg, bør alle som er i posisjon og har barn som potensielt kan overta familiebedriften nå begynne å tenke.

  Les mer

  Temaer: Skatt, Selskapsrett

  Statsbudsjettet 2020 - oppsummering

  Av Hege Kathrine Mosserud 7. oktober 2019

  Mandag den 7. oktober 2019 la Regjeringen frem en rekke endringsforslag innenfor skatt og avgift i forbindelse med statsbudsjettet for 2020. Her får du oppsummeringen.

  Les mer

  Temaer: Skatt, Merverdiavgift, Statsbudsjettet

  Velkommen til Magnus Legal-bloggen

  Her kan du som næringsdrivende holde deg oppdatert. Vi blogger om praktiske problemstillinger med tema i grenseland mellom jus og økonomi. Vi tar opp utfordringer og spørsmål knyttet til lover og regler som får konsekvenser for din virksomhet og arbeidshverdag. Nye blogginnlegg publiseres jevnlig, så om du vil holde deg oppdatert, følg med på bloggen eller registrer deg for varsling på e-post.


  Besøk også magnuslegal.no

  Siste innlegg

  Søk i bloggen