<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=481164012244046&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

  Skattemessig gjennomskjæring

  Av Linn Jordahl Moastuen 21. oktober 2021

  Hvordan kan jeg innrette meg for å unngå å betale skatt eller komme billigst mulig unna? Dette er et tilbakevendende spørsmål for mange i møte med skattereglene. I denne artikkelen skal vi se nærmere på omgåelsesreglene og når skattemyndighetene kan foreta gjennomskjæring.

  Les mer

  Temaer: Skatt

  Oppdrags- og arbeidsforholdssregisteret (OAR) - digital tjeneste ved innrapportering av skjema RF-1199

  Av Christina Fahle 6. oktober 2021

  Er du et utenlandsk selskap med oppdrag i Norge, eller er du et norsk selskap med utenlandske oppdragstakere, da bør du lese dette.

  Les mer

  Temaer: Skatt, Utenlandsk arbeidskraft

  Firmabil og skatt

  Av Christian Lyngholm Fjeldsøe 7. september 2021

  Bilhold kan være dyrt i Norge. Enkelte er heldige og har en gunstig firmabilordning på arbeidsplassen, eller gjennom eget firma. Om du er i en slik situasjon oppstår spørsmålet om dette vil ha noe å si for skatten din og i så fall hvor mye. Nedenfor finner du svar på noen av spørsmålene du har som firmabilbruker.

  Les mer

  Temaer: Skatt

  Generasjonsskifte – på tide å starte prosessen

  Av Aud-Marit Næss 24. august 2021

  Målet ved et generasjonsskifte er å overføre verdiene til neste generasjon på en god og hensiktsmessig måte, uten å ødelegge verken formue eller familiebånd. Vårt beste råd for å lykkes med et slikt skifte er å starte prosessen tidlig. Nå er det også gode grunner til fremskynde planleggingen.

  Les mer

  Temaer: Skatt, Selskapsrett, M&A

  Hvorfor gjennomføre en Due Diligence ved eiendomskjøp?

  Av Laila Kristjansson 17. august 2021

  Skal du kjøpe eiendom i form av aksjer i et eiendomsselskap? Pass på at du gjennomfører en grundig Due Diligence (selskapsgjennomgang). Her får du gode råd til hva du må være oppmerksom på.

  Les mer

  Temaer: Eiendom, Skatt, Selskapsrett

  Gründerblogg – skattefordeler for deg med nyetablert bedrift

  Av Torbjørn Wiken 12. august 2021

  Mange går med en gründerspire i magen. Noen tar steget og starter egen bedrift. Prosessen med å starte egen bedrift kan være krevende og kostbar.  I denne artikkelen skal vi se nærmere på noen skattefordeler som kan gjøre oppstarten noe enklere.

  Les mer

  Temaer: Skatt

  SkatteFUNN – få skattefradrag for forskning og utvikling

  Av Torbjørn Wiken 10. august 2021

  Fradragsordningen SkatteFUNN innebærer at staten finansierer virksomhetsdrevet forskning og utvikling (FoU) gjennom skatteseddelen. Ordningen er åpen for norske bedrifter, og disse må søke om godkjenning av sine prosjekter for å ha krav på fradrag.

  Les mer

  Temaer: Skatt

  Nyoppstartet bedrift – hva nå?

  Av Torbjørn Wiken 3. august 2021

  Noen tar steget og starter egen bedrift. Det er som regel nokså enkelt å registrere et selskap, men mange opplever at selve driften i oppstartsfasen kan by på uante utfordringer. I denne artikkelen skal du få tre konkrete råd som det kan være lurt å følge i en oppstartsfase.

  Les mer

  Temaer: Skatt, Selskapsrett

  Omstruktureringer – en praktisk tilnærming

  Av Laila Kristjansson 27. juli 2021

  Selskapsretten, regnskapsretten og skatteretten anerkjenner flere typer skattefrie omorganiseringer av selskaper, for eksempel omdanninger, fisjoner og fusjoner. Men før du igangsetter en eller annen form for omstrukturering bør du vurdere hva du ønsker å oppnå.

  Les mer

  Temaer: Skatt, Selskapsrett, M&A

  Feil med ditt skatteoppgjør? Slik retter du opp

  Av Torbjørn Wiken 25. mai 2021

  Du kan i de fleste tilfeller endre på skattemeldingen selv. I denne artikkelen vil vi gi deg en gjennomgang av når du kan foreta egenretting og når du er nødt til å sende inn klage som før.

  Les mer

  Temaer: Skatt

  Velkommen til Magnus Legal-bloggen

  Her kan du som næringsdrivende holde deg oppdatert. Vi blogger om praktiske problemstillinger med tema i grenseland mellom jus og økonomi. Vi tar opp utfordringer og spørsmål knyttet til lover og regler som får konsekvenser for din virksomhet og arbeidshverdag. Nye blogginnlegg publiseres jevnlig, så om du vil holde deg oppdatert, følg med på bloggen eller registrer deg for varsling på e-post.


  Besøk også magnuslegal.no

  See our English blog here: Click here to visit our English blog.

  Siste innlegg

  Søk i bloggen